Windi – när det kniper

Hej Noelle,

Igår och idag har du haft ont i magen och det är pappas och mitt fel. Så här gick det till:

Vi har de senaste dagarna använt en ny mjölkersättning utan komjölk (Nutramigen) för att se om dina utslag skulle försvinna. Smaken på den nya ersättningen kan vara svår för en bebis att ta till sig så de första måltiderna blandade vi ut med vanlig Semp och lite socker (tack för tipset Diana, det funkade utmärkt).

Till följd av bytet så har du haft färre och mindre rapar och när du äter så skruvar du inte på dig som du gör när du äter Semp. Dessutom har utslagen faktiskt försvunnit! Nackdelen är att den är svindyr!! Istället för ca 70 kr för 500 gram Semp så kostar Nutramigen ca 270 kr för 400 gram. En annan nackdel är att en måltid inte är lika mättande. Därför undersökte jag lite på nätet om andra hade samma problem vilket flera mammor vittnade om. På ett forum stod det att man kunde blanda ut med lite majsstärkelse så det testade vi. När jag gjorde maten och skulle ge dig den kände jag på mig att det inte var riktigt okej eftersom den var så pass tjock, nästan som välling, men med Jens medtycke gav jag dig maten ändå. Efteråt googlade jag lite till och fick då se var att man absolut inte ska ge någon som helst form av välling till barn under ett halvår! Hjälp! Du är ju inte ens fyra månader!

Det har gått bättre än jag befarade dock, du har bara skrikit lite ibland av magsmärta så du verkar ha en mage av stål. Till vår hjälp har vi även haft Windi, som varit vår räddning vid flera tillfällen då du haft ont i magen. Windi är en typ av pip med hål som man sticker in i rumpan för att få ut fisar. Det var min vän Jenny (ni vet hon med tre småkillar hemma) som tipsade om detta och särskilt efter idag vill jag vidarebefordra tipset till andra – www.windi.nu – värt att pröva…

Nu är burken med specialmat slut så vi ska nu återgå till Babysemp i två veckor för att se om utslagen kommer tillbaka. Det hoppas vi att dom inte gör, annars måste vi extraknäcka för att klara ekonomin;-)

Apropå Jenny så är hon och två av hennes söner rödhåriga och det är ju du och din pappa också. Det är inte alls vanligt med rött hår här i Sverige (inte i övriga världen heller för den delen) så det är något att vara riktigt stolt över!

2 Comments

  1. Att ha kopparbrunt (rödhårig) hårfärg är mycket fint vilket både din farfar och din farmor hadde, men med tiden bleknar den tyvärr, din faster och din pappa har åxo samma fina hårfärg, men du ska veta Noelle att farmor var så rödhårig som barn och såg ut som Pippi Långstrump ( ska läsa den för dig sen ) att min mamma tvättade mitt hår med min pappas fina cognac (som är en fin och dyr sprit) för att det inte skulle lysa så rött, farmor vet inte om det blev bättre men jag har alltid varit stolt över min hårfärg pussar å kramar!

  2. Haha! Du har inte berättat att Ulla tvättade ditt hår med cognac! Obetalbart!

    Ha! Till Helene, IN YOUR FACE – jag sade ju att mitt hår är kopparbrunt!

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *