Babyrea på Ikea!

Ikea! Känn dig besegrad av en sprickfärdigt höggravid valross!

matta_450Det är barnens vecka på Ikea med rabatt på en massa babysaker. Tänk att man kan vara så lycklig för ett medlemskap i Ikea family! Ett snabbt telefonsamtal till din mormor och morfar för bil- och bärhjälp och vips så var mamma i full galopp för att inhandla spjälsäng, madrass, kudde och tvättlappar till dig, Noelle. Eller galopp och galopp, snarare pingvingång i snigelfart men ändå. Och när man ändå är på Ikea så får man ju lov att inhandla lite annat nödvändigt så som en ljuslykta till balkongen, en dörrmatta (som ska återlämnas), fräscha dricksglas och vad sägs om vår nya vardagsrumsmatta? Ett riktigt kap tycker jag! Den fick godkänt av pappa också vilket jag var lite nervös för.  Jag kanske ska tillägga att det var för att pappa var på jobbet som han inte var med och hjälpte till. Dessutom var spjälsängen (som var anledningen till Ikea-racet) den sista på lagret. Kan man vara annat än helnöjd?

Efter två fullspäckade dagar med besök hos din faster Bettina (som bjöd på scones), visit av Stina och Jeppe (som fick smaka på pappas smörgåstårta), mödravårdscentralstid, lunch i Sickla med Jenny (som har två små killar på 4 år , 2 år och en på 4 månader, vilket i sig är en bragd men utöver detta bor i en evakueringslägenhet pga stambyte och ändå är hur cool och snygg som helst – go Jenny!!) var var jag nånstans? jo, samt ett mastodontpass på Ikea så får jag ärligt säga att jag är helt slut!

Mitt tålamod och glada humör börjar tryta nu när vi är på upploppet vilket din pappa får lida av, tyvärr. Du får börja lyssna på hans uppmaningar att skruva dig neråt och utåt snart.

En sak som jag har märkt är att alla känslor förstärks när man är gravid. Jag är ganska gråtmild annars också men nu har det gått långt över gränsen. I lördags när Patrik var hos oss och kollade på Premier League fick han bevittna min något pinsamma reaktion på en trailer för filmen Changeling. Jag har ju inte sett filmen men jag tror att den handlar om en kvinna (Angelina Jolie) som polisen återförenar med sin försvunne son. Dessvärre tror hon inte att det är hennes egna son. Hon blir inlåst på mentalsjukhus för detta och det är här jag bryter ihop totalt. För att ingen tror på henne! Det är för mig helt outhärdligt! Botten nåddes dock tidigare på dagen när jag började lipa för att Sveriges fotbollslandslag blev lottat till en relativt enkel grupp i EM-kvalet!!! Helt sjukt! Men när jag sitter där framför tv:n och försöker hålla tårarna borta så vänder Patrik helt oväntat på saken till något positivt. – Om man har såna starka känslostormar så betyder ju det att man även älskar desto starkare.  Så det så! Tack Patrik!

2 Comments

  1. 10 februari är en bra dag att föda barn på, jag vet för jag har provat! Om det inte är det ni gör så satsar jag på 14 feb! Kram på er!!

  2. Det var det vi siktade på faktiskt – den 10e – 2010 02 10 – men nu är det för sent…hoppas på den 14 istället. Är det Leo som fyller då? Grattis o kram

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *