I väntans tider

Hej Noelle,

Idag har jag varit på specialistmödravården för att undersöka om jag kan få epidural (ryggmärgsbedövning som smärtlindring) under förlossningen. Anledningen till att det eventuellt inte är möjligt är att mina diskbråck sitter i ländryggen just där sprutan ska tas. Förhoppningsvis behöver jag ingen ryggmärgsbedövning men man vet ju aldrig. Det visade sig att det inte var några problem att ta sprutan (dom lägger den några kotor upp bara) men läkaren rekommenderade det inte eftersom man inte vet riktigt hur jag kommer att reagera på bedövningen. Det kändes ganska meningslöst att vara där, jag får ju ändå reda på om det är möjligt att ta sprutan om jag under själva förlossningen behöver en Eda (jag slänger mig lite med barnmorskeslang).

När jag satt i väntrummet läste jag i en gravidtidning om olika sätt att fördriva tiden den sista månaden. Några av sakerna som stod var:

 • Bakacheck – det finns ju till och med ett inlägg om min bakmani. Igår blev det en äppelkaka och imorgon blir det kolakakor och en citronpaj.
 • Boka in ärendencheck – jag tror faktiskt jag har haft nåt att göra varje dag sedan jag blev sjukskriven i slutet på januari. Det har varit ett otal fikastunder med mina fina vänner, besök på MVC, vanliga vårdcentralen, MVC igen, vanliga vårdcentralen igen, Ikeabesök med föräldrar, presentinköp på Sickla köpkvarter (Jens fyller ju år mitt i allt också), alla hjärtans dag, vårt tvåårsfirande, Championsleaguekväll med middag, godkännande av Bettinas kök, konsert på Berwaldhallen (Sondheimhyllning med Helen Sjöholm och Peter Jöback) med min mamma, osv…
 • Gör manikyr och ansiktsbehandling – där har jag inte varit lika flitig som jag kanske skulle behöva.
 • Badacheck – det gör jag ganska ofta eftersom det är så skönt att inte känna sig så tung i kroppen. Jag har under dessa nio månader lyckats gå upp ca 20 kilo! Under denna punkt stod det också att när man låg där i badet så skulle man känna barnets rörelser extra tydligt och även kunna föreställa sig hur barnet såg ut men här jag ett stort problem. Jag kan inte ens föreställa mig ben och armar på dig, Noelle. Förlåt! Jag ser bara en gigantisk degklump på 4 kilo. För att inte tala om ansiktet som är absolut omöjligt att föreställa sig, jag ser Jens ansikte i miniatyr framför mig och det är ingen vacker syn på en liten bebis vill jag lova!
 • Sy ett lapptäcke – Eeehh?? Nej, det har jag inte gjort och kommer inte göra.

Imorgon fyller min älskade Jens 34 år och det ska vi ju fira förstås även om det kommer lite i skymundan just nu. Maria och Bernt kommer på kvällen på middag i alla fall. Det blir fiskgryta som bjuds och citronpajen som jag ska baka imorgon på dagen. En fika med Ulrica hinner jag också med imorgon:-)

5 Comments

 1. Hej och vad kul att läsa vad ni har skrivit till Noelle. Jag tycker det skall bli så spännande att få träffa henne snart. Och jag är lika nyfikna som ni, hur kommer hon se ut? Men det kan ju inte bli bättre kombination av er, alltså halv jens och halv helene = sööööt.
  Kram på er så länge.

 2. Vad kul att du gillar läsningen:-) Vi ses på lördag! Kram H o J

 3. Imorgon smäller det! Förhoppningsvis … Spänningen börjar bli olidlig på Spikvägen. Jag längtar! Kramkram

 4. Här håller vi tummarna och väntar på dig lilla Noelle, imorgon skall vi köpa nåt fint liten klädesplagg till dig. För du kommer väl imorgon? puss från Gia & Peter

 5. Åh!!! Tack! Vi hoppas på imorgon!!! Tack!

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *